Hur blev det så här?

on

Det var en fredag i mars som det kom ett sms till min telefon. Det var Tina som skrev och frågade om vi skulle boka in oss på en husvisning på lördagen, ganska taget ur luften kan man nog säga. Eftersom jag gillar spontanitet och galna upptåg tvekade jag inte en sekund innan jag svarade att självklart ska vi göra det. När jag kom hem hade hon bokat in oss, den naturliga frågan för mig att ställa då var så klart om vi alltså skulle sälja huset? Det lär vi väl göra om vi ska köpa ett nytt var svaret jag fick. Jag kontaktade Cattis på Fastighetsbyrån samma kväll för att boka in en försäljning, eller hur man säger. Hon känner oss nog väl för att förstå att nu gäller det att smida medan järnet är varmt, det var därför ganska roligt att höra att hon blev lite stressad av att få lov att svara att hon inte kunde i helgen men att vi kunde ta det på måndag. För oss spontana människor kan ett infall som ni vet gå över på en helg, där av hennes stress tror jag. Hur som helst så kom hon på måndag och huset las ut som kommande försäljning under tisdagen. På onsdag ringde hon och frågade om hon kunde ta med sig spekulanter för att titta på huset på söndag, vilket så klart gick bra (Varför det nu skulle behöva dröja ända till söndag tänkte jag). Till saken hör nu att huset vi var och tittade på under lördagen inte alls passade oss. Hur som helst. Vi röjde och plockade dagarna fram till söndagen och när de kom för att titta valde vi att inte vara hemma. När vi väl kom hem visade sig att herren i familjen lämnat sin keps på bordet, för mig ett tydligt tecken. Ni vet ”where ever I lay my hat, that´s my home”. Vi hade bokat besiktning av huset på tisdag, på måndag ringde de och frågade om de kunde vara med vid besiktningen och på onsdag kväll var affären klar! Så skall en slipsten dras. Kändes bra, en härlig familj som kommer att trivas bra här i Ullvi, det är vi säkra på. Nu återstod bara ett problem, vi hade ingen hus att flytta till. Dessutom vet ni ju att ”det finns inga hus på marknaden”. Det lustiga är dock att låter man käften glappa så dyker de upp. Rätt var det var kändes det som att det fanns en hel del alternativ. Bäst kändes dock huset på Pipblåsarvägen på Edshult. Ett hus vi skulle kunna forma till vårt. Veckan efter var allt klart!
Kanske kan det kännas förhastat och hafsigt, men vet ni, Tina och jag har gjort en del snabba saker genom åren och med facit i hand har det alltid blivit det bästa. Vi kommer även fortsättningsvis leva på det sättet, i alla fall om jag får bestämma. Högt tempo är något vi alltid gillat.
Med risk för att verka hurtfrisk och överenergisk ska jag nu snabbt redogöra för hur en dag kan se ut, vi tar den som just nu håller på att avslutas. Klockan ringde 05.00 och jag började vår Bröllopsdag med en promenad med hunden. Därefter gick jag lös i pannrummet i källaren som var dagens uppgift gällande flytten. Efter ett par timmar där ägnade jag sedan dagen åt jobb medan Tina fortsatte med källaren efter ett kombinerat cykel- och löppass. Gemensam myslunch på Siljans konditori. På eftermiddagen gjordes det sista i pannrummet och jag skjutsade iväg grabbarna till deras respektive träning, under tiden passade jag på att ta 12 km i löpspåret. Hem till Tina som fixat middag, vidare till Åkerblads i Tällberg där vi firade dagens högtid med goda desserter innan det bar iväg till Pipblåsarvägen för lite dokumentation av renoveringen.  Då har jag alltså inte med att Emil skjutsats och hämtats till och från sitt jobb, sopstationsbesök samt lämning av saker i nya huset. Lät det stressigt? Inte alls! Med lite smart planering blir sådana här dagar bara hur härliga som helst!

IMG_1622
Övervåningen efter dag två
Fullpackad bil med gamla målargrejer
Fullpackad bil med gamla målargrejer
På Åkerblads
På Åkerblads

 

Tomt pannrum
Tomt pannrum
Tomt under trappen
Tomt under trappen
Tomt i hallen i källaren
Tomt i hallen i källaren

2 kommentarer Lägg till

 1. Conny skriver:

  Saknar att kunna förstora bilderna. Har jag missat nåt´?

  Gilla

  1. erlmanblog skriver:

   Hmm, vet inte heller. Får kolla det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s