Renovering kräver planering

on

Huset vi köpt ska mer eller mindre totalrenoveras, i alla fall invändigt. Eller kanske mer som min pappa utryckte det, ombyggnad. Det kommer om några dager en film som beskriver våra planer. Utmaningen med detta är att vi ska vara ute ur vårt hus i Ullvi sista fredagen denna månad och renoveringen är i bästa fall klar till älgjakten (när den nu är). Det innebär att vi kommer att bo i typ ett rum i taget, hela familjen inklusive hund och katt, spännande. Idag hade vi möte med vår byggherre, ett bra möte där det känns som att de har en genomarbetad plan för att det ska bli så smidigt och effektivt som möjligt. Det innebär att de nu börjat med övervåningen där E2 & E3 ska bo. Samtidigt gör de klart E1:s rum i källaren vilket gör att vi inom en månad förhoppningsvis har 3 rum att hålla till i. Vi har sedan en utlandsresa planerad, då tänker de ta tag i de stora grejerna på markplan, det är en hel del som ska rivas där vilket gör att det kommer att bli rejält dammigt och smutsigt, gött att vara bortrest då. Detta i kombination med hur vi planerat själva flytten (inlägg om det imorgon) gör att vi kommer att klara detta även om det innebär några månader i kaos. Vi trimmar in barnen på att det ska bli ett äventyr att minnas, inte en hemsk period som bara är jobbig. Tror att det här precis som allt annat sitter mer i inställning än fakta. Idag hände en del oplanerad saker som gjorde att vi ett tag bestämde oss för att släppa planen för dagen och korrigera schemat framöver, trots det sitter vi nu framför fotbollen med allt planerat utfört. Skam den som ger sig! Vi tar lite bilder från dagens övningar:

En kommentar Lägg till

  1. Conny skriver:

    Bra fixat med bilderna!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s