Inbrott på SVT:s rekvisitaförråd!?

on

Ibland tror man att man drömmer, till exempel när man ger sig in i förrådet av julsaker. Var helt säker på att vi brutit oss in på SVT: rekvisitaförråd för historiens alla julkalendrar, uppesittarkvällar och adventsgudstjänster. Vi (läs Tina) har så sjukt mycket julprydnader att man inte tror det är sant. Men att se henne plocka med dessa saker är en fröjd. Hon pratar med tomtarna och liksom drömmer sig bort. Jag kan erkänna att jag kan tycka det är väl mycket saker, men jag erkänner också att jag älskar det. Dels älskar jag att se hennes förälskelse i sina julprydnader men inte minst älskar jag när hon pyntat huset och den riktiga julefriden infinner sig, det är svårslaget. Ser fram emot hur nya huset blir med allt detta på plats, kanske får vi bygga ut lite också…
Hur som helst, vi håller oss till planen gällande flytten, en plan som också gör det överskådligt och skoj. Ni som känner mig vet att jag verkligen kan konsten att göra projekt av saker, och när det sker kan jag vara ganska strukturerd och dicipinerad. Detta är nog ett sådant tillfälle. Vi har ett schema som går ut på att göra ett rum i taget. När det rummet ska vara klart är det klart som gäller. Inte bara nästan, att det liksom bara är det där sista kvar. Nej, det enda som får vara kvar efter en dag på schemat är städningen, annars tomt! Det gör att när vi går och lägger oss idag är källaren klar så när som på tvättstugan som kommer att hållas i drift in i det sista. Den här typen av planering gör att vi kan titta på schemat vilken dag vi plockar ihop hallen till exempel, det gör att vi inte ebehöver oroa oss över den innan den dagen. Ett bra sätt att få frid och att vara här och nu. Det skapar också tid för annat, då vi faktiskt kan vara klar för dagen och till och med ha dagar då inget ska plockas med. Det känns dessutom som att det här gör att vi kan fördela arbetet bra under dagen, då jag ju fortfarnade jobbar. Maniskt, överplanerat etc? Kanske det men det fungerar, hittills i alla fall.
Vi är just nu inne i det enda rum vi gett två dagar i planen, förrådet i källaren, shit ingen lek alltså. Här gäller det att sortera och gallra. En hel del körs till tippen vilket känns helt rätt, även om det kan gå lite välsnabbt ibland. Igår satt Tina och gick igenom en del av det jag sorterat ur på plats på tippen. Kan gå lite väl snabbt ibland…
På Pipblåsarvägen händer det en hel del nu, vilket också gör att besluts ska tas. Vart ska skorstenen sitta (ja, på taket, det fattar vi själva), var ska väggen till barnens rum gå, ska det vara öppet där eller en vägg och så vidare. Så skoj att se hur vår dröm växer fram dag för dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s