Kovändning modell större

on

Igår var det dags att beställa köket. För en gångs skull har vi verkligen tittat runt, känt efter och inte bara kört på. Vi har tittat och fått hjälp av flera olika leverantörer och fabrikat. Vi gjorde ju köksresan för bara något år sedan i huset vi just sålt. Ett fantastiskt kök blev resultatet den gången. Känsla, utseende, service och pris har så klart fått spela stor roll. Efter att ha lagt ihop och jämfört dessa parametrar hamnade vi faktiskt på IKEA den här gången. Modellen vi tittat på hette Tingsryd och vi har varit där, ritat och känt efter massor. Ett svart kök med sköna detaljer, ett modernt snitt med praktiska tankar. Perfekt. Igår sent på eftermiddagen så hade vi tid bokad för att göra de sista detaljerna och för att beställa köket. Väl där så gick vi först in i utställningen, tittade oss omkring och utbrast snart i kör, det där är ju jäkligt snyggt. Lite trevande för att inte trampa den andre på tårna kände vi båda ändå snabbt att vi måste ändra oss. Vi släpper det svarta och går på Valnöt istället, en annan modell och design helt enkelt. Brokhult fick de bli. Det var faktiskt det köket vi tittade på allra först, för flera månader sedan när den här resan började. Men för att inte hasta iväg då så började vi jämföra och fundera. Nu släppte vi fram magkänslan igen och vips så kändes det bara så jäkla rätt. Allt är nu klart, vi ska bara låta våra hantverkare titta på ritningarna så att vi är överens om mått etc. Sedan trycker vi på skicka så är allt klart. På frågan om IKEA håller måttet jämfört med andra fabrikat är det så klart svårt att veta. Det vi vet är att motsvarande kök av mer ”fina” märken kostar tre (3!) gånger så mycket med motsvarande vitvaror. Det är oförsvarbart när vi dessutom hittat en design vi gillar hos IKEA. Att servicen så här långt dessutom varit bättre, mycket bättre än hos de flesta andra så blir valet enkelt.

En kommentar Lägg till

  1. Conny skriver:

    Smart att avstå svart tycker vi.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s