5 dagar, 6 vita kolumner: Det borde gå!

on

Jag sa det på videon igår och vill nu förtydliga det. Vår flytt och renovering är på intet sätt mer märkvärdig, spännande eller tuffare än någon annans, det är inte därför vi skriver och berättar. Anledningen till att vi gör det är dels för att det blir en bra dagbok för oss själva, men också för att vi vet att det finns människor som inspireras och motiveras av vårt sätt att planera, jobba och utföra saker. Inte för att det är rätt, inte  heller för att vi är bättre än andra på det. Jag tror helt enkelt bara att vissa människor tycker om att se att det går att vara positiv och glad trots att det är tufft och kämpigt ibland, för det är det.
Hur som helst, nu är det fem vardagar och fyra nätter kvar i Ullvi om planen håller. Enligt vårt schema har vi nu 6 utrymmen kvar att tömma på fem dagar, allt enligt planen. Det som blir den stora utmaningen i det är att såväl kök som vårt sovrum innefattas i dessa dagar, det är ingen lek kan jag lova. Planen är att parallellt med det att vi tömmer dessa rum också ska börja städa och stänga vissa rum och utrymmen. Allt för att göra den sista veckan så smidig som möjligt. Vi är absolut inte i mål än  men jag törs ändå säga att det inte är fel att planera och strukturera sådana här saker ganska noga.  De av er som känner mig vet att jag ofta gör saker spontant och utan att tänka igenom det så noga, det brukar lösa sig. Ni som känner mig bra vet dock att när det väl gäller har jag ofta ganska detaljerade planer som jag ogärna tummar på och när jag/vi måste tumma på planen gör jag de under förutsättning att ny plan görs i direkt samband med förändringen.
Utan planering hade vi absolut inte ens vågat drömma om att Tina skulle ut och cykla 9-10 mil med E1 idag eller att jag skulle testa ett 16-kilometersspår löpning med utgångspunkt från nya adressen under kvällen. Nu gör vi det, samtidigt som vi kommer att hitta på aktiviteter för E2 & E3, tömma storstugan, åka till tippen och städa rent några rum. Kom ihåg, inte märkvärdigare, inte bättre, det är ett sätt att göra det som vi valt och anammat, det finns fler, säkert bättre för dig, men för oss passar detta. Så med ett leende på läpparna och med en förväntansfull känsla ser vi nu fram emot en måndag vi ska ta väl vara på.
Kramar från det som fortfarande är Ullviligan!
Skärmklipp 2016-07-18 06.34.29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s