Ärligt talat: jag hatar kartor, markerade leder och vägbeskrivningar!

on

Det spelar ingen roll hur många människor som engagerar sig på alla möjliga sätt. Det spelar ingen roll hur många färgmarkeringar på träd som är uppsatta. Det spelar ingen roll hur många varianter av kartor jag får i min hand. Jag hittar ta mig fan aldrig fram!!

Dessutom är det så att varje gång känns det så rätt, som att jag gör rätt vägval där jag inte ser någon markering, eller där jag inte minns vad jag skulle göra för gir. Det enda som säger något annat är erfarenheten, jag vet ju att det är fel, det är det alltid.

Igår skulle jag springa upp till Granbergets fäbod här hemma i Leksand. Jag hade fått goda råd och dessutom hade Tina kört mig med bil och förklarat hur jag skulle göra. Nu blev det fel lika så förbannat. Inte så att jag kom lite fel, jag missade ju för fan hela skogen!!! Jag kom ner i Heden istället för upp på Granberget. Hur är det möjligt, det är åt precis motsatta riktningen. Jag orkade inte ens bli upprörd, jag bara konstaterade att ”jaha, kom jag hit i stället”.

Är jag dum i huvudet, saknar jag lokalsinne, är jag ofokuserad eller är det en kombination av allt? Ska det sluta med att jag får springa fram och tillbaka längs älven nu när vi snart flyttat?

Detta har pågått i så många år att jag inte minns om jag någonsin hittat bra. Jag var kass på orientering i skolan, har aldrig fått karta och verklighet i symbios med varandra, har heller aldrig fått ihop en känsla med en ritning. Vad beror det på? Kan man träna upp det? Eller kan jag helt iskallt konstatera att jag suger på detta? Skönt i så fall. Jag ger upp!

4 kommentarer Lägg till

 1. Conny skriver:

  Det kan delvis bero på att våra våra två söner Lars o Anders har defekt färgseende (”färgblinda”). En defekt som genom åren mer roat än varit till bekymmer. Klassiskt är när jag frågat på bilfärg så får jag till svar: Eftersom det är du som frågar så är den väl rosa fast jag tycker den är blå. ”Jag ger upp” trodde jag inte fanns i ditt ordförråd.

  Gilla

  1. erlmanblog skriver:

   Inte jag heller!

   Gilla

 2. bodilwilen skriver:

  Lugn Lars , det där kan vi ordna. Det är mkt svårare att hitta nerifrån och upp än tvärtom . Det finns fina turer till Asaklitts toppstugan , milspåret är bra markerat vid Källan!!, och mkt mer.

  Gilla

  1. erlmanblog skriver:

   Låter bra:-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s