Tvätt och mat i mängder

on

(Hela inlägget skrevs igår men publiceras idag torsdag vilket gör att när det står idag så får man tänka igår 😉

Att det nu återstår enbart tre rum att tömma känns riktigt overkligt för det är just i dessa rum vi är mest; köket, sovrummet och tvättstugan. Övriga rum har känts bra att tömma och inte direkt påverkat vår vardag men nu var det just tvättstugan som skulle tömmas. Å hej å hå vilka högar med ren tvätt som fanns där nere, är ganska säker på att ingen av mina familjemedlemmar hämtat sin rena tvätt oavsett alla påminnelser som de fått- det tydligen i tvättstugan som allas garderob har funnits under denna sommar. Så att börja med att bära upp ren tvätt i icke tillgängliga garderober var inte så lätt samt att den röra som skapades gjorde att känslan av att bli klar uteblev helt. Barnen som var hemma fick gå igenom alla sina kläder med fokus ”nu”-”sen” och ”kasta”. En enkel sortering som funkade himla bra även om jag tror att när vi väl behöver ”sen”-lådan/sopsäcken så har vi lite dålig koll på vad som finns där i men det får bli ett senare problem. Vi passade även på att starta packningen till vår semester för att inte hamna i situationen att det vi vill ha med är smutsigt. Lars fokuserade idag på att förberedda mat i större mängd samt storhandla för att vi inte ska leva på skräpmat och samt få lite hjälp när vi nu om några dagar ska börja leva parallellt med hantverkare i x antal månader. Köket vi har på Pipis fungerar men är långt ifrån det vi är van vid och att ha ork, möjlighet och tid kommer påverka hur vi ska kunna fixa matdelen på ett sunt sätt.

På eftermiddagen fick vi besök av Lars farbror Per med fru Eva vilket var riktigt trevligt och en välbehövlig paus och pratstund gav ny energi. Vi åkte och badade eller vi och vi, jag tittade när Emma, Eric och Lars badade (jäkla kallt vatten för en badkruka som mig 😉 Efter middagen körde vi ett lass med tavlor och småprylar till Pipis samt fyllde containern med tvättstugemöbler. På Pipis har det spacklats och målats i källaren samt att hål för ventilation från entréplan till källaren har borrats samt i blivande tvättstugan till förrådet där själva ventilationsenheten ska stå. Det händer något hela tiden även om allt inte syns för våra okunniga ögon. Sakta men säkert.

Vi har även idag börjat förbereda för att flytta vår katt Tiger vilket är rätt nervöst. Vi ska göra allt vi kan för att det ska funka så bra som det bara kan och att minimalt med stress påverkar honom. Har köpt ett medel som vi pluggat in i eluttaget som kan hjälpa. OM det funkar bra vet vi inte men oavsett så måste vi testa något för vad vi förstår så är det ingen lek att flytta en katt.

Vädret håller i sig och jag kan inte annat än skratta åt det hela för nog är det komiskt att när vi ska tömma ett hus då slår det till med det vackraste vädret man skådat på länge – här gäller att jobba fort så man hinner njuta av dessa solstrålar.

Kontoret med färg
mera spackel
två hål i väggen
Efter
Före

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s