Väljer att inte vara sentimental

on

Sista natten i Ullvi är gjord, i alla fall om dagens arbete går som det ska. 14 år senare lämnar vi alltså huset som känns som en del av vår själ. Kanske de 14 viktigaste och mest händelserika åren i Tinas och mitt liv. Vi har gift oss här, haft tre barn som vuxit upp här, massor av underbara stunder, en hel del riktigt tuffa stunder också för den delen. Vi pratade om det här idag Tina och jag. Om att se framåt och i stället för att se det sentimentala i att vi flyttar så har vi bestämt oss för att se de ljusa, underbara och fantastiska minnen vi förknippar med åren här i Ullvi. Förhoppningsvis kan barnen tänka tillbaka på den här fantastiska byn i resten av sina liv med en go känsla i magen. Det kommer i alla fall vi att göra. Men nu ska vi skapa nya minnen och erfarenheter på ett nytt ställe. Ett ställe som har potential att bli lika bra som det här, men med andra fördelar för kommande period i livet. Känslan hittills är i alla fall att det även på Edshult finns underbara grannar, en viktig del av ett boende om du frågar mig.

Kan nog tänka mig att Tina känner mer sentimentalitet än jag gör. Det beror nog helt enkelt på att vi är lite olika där. Förmodligen är det även det som gör att jag tycker det är så skönt att röja och rensa och att åka till tippen medan Tina är lite mer eftertänksam. Jag har svårt att titta tillbaka, vill se framåt. Ibland är det en tillgång men ibland också en brist. Skulle kanske behöva tänka tillbaka lite mer ibland, det finnen ju så klart allt från härliga minnen till viktiga erfarenheter att dra nytta av, men som sagt nu tittar jag framåt. Tror inte att det här är sista flytten, gissar att det är dags igen om, låt oss säga 11-12 år. Vet inte varför jag tror det, det bara känns så (Vore kul om jag kommer ihåg detta när det blir dags, hur fel jag hade).

Måste förresten tillbaka till det här med grannar. När jag säger grannar kan jag bara säga familjen Rönnkvist, denna underbara, fantastiska, hjälpsamma, prestigelösa, genomsnälla, utomjordiska familj, ni kommer att saknas, det vet jag. När jag skriver det här blir till och med jag sentimental. Fan, nu rinner tårarna… Maken till grannar alltså. Ni har funnits här när vi varit på BB, ni har vaktat och rastat Lachris (vår förra hund) ni har matat vår katt:-) (Eller han har stulit Smillas mat kanske är mer sanning), ni har skjutsat och hämtat våra barn, ni har vattnat blommor, hjälpt oss i trädgården, fått oss att känna oss som en viktig del av byn och mycket, mycket mer. Ni kommer för alltid att ha en av de största platserna i våra hjärtan. Det finns inte ord att beskriva er, ni är bara bäst. Nu forsar tårarna. Vi kommer aldrig att komma över och säga hej då, inte för att vi inte vill vara hövliga, utan bara för att det aldrig blir ett hej då. Vi kommer hålla kontakten, om inte vill jag faktiskt inte flytta. TACK Lars-Erik och Monica för allt ni hjälpt oss med, tack Lena och Ronnie för en härlig vänskap, tack Sandra för alla underbara minnen när du mer eller mindre bodde hos oss när du var yngre och så härligt att du fann din Tommy och grattis till era härliga pojkar. Tack Stefan, Erika, Johan, Pia, William, Carl och Per-Olov för att vi fått lära känna er alla. Det gick inte, sentimentaliteten kom ändå, så får det vara ibland. Tolkar det som ett tecken på att dessa år betytt just så mycket som jag tidigare försökte beskriva. Tack också alla andra grannar och bybor för härliga år. Nu har vi en vecka kavar att städa ur huset, sedan kommer det en ny underbar familj som jag hoppas får bygga lika fina minnen som vi gjort under alla dessa år. Det blev många tack, men tacksamhet är just det jag känner.

Och som jag nyss skrev, det blir inget hej då!

Vi hörs!

En kommentar Lägg till

  1. Conny skriver:

    Du glömde tomten! Ack, så viktig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s