Campinglivet har börjat

on

När jag skriver detta sitter jag med det första morgonkaffet på Pipis, så härligt. Mörbultad efter en tuff dag igår. Köket var ingen lek att packa ned, men nu är det gjort. Vi har en del saker kvar i huset, ni vet ”det där sista” som alltid är några fler lass än man trott. Vi började gårdagens arbete vid 5 på morgonen och höll sedan på i stort sett konstant hela dagen och kvällen. Barnen var på teatrar inne i Leksand, ett kul arrangemang som pågått under veckan. E3 var nog den som var nöjdas, E1 & E2 följde med mest för att vara lite barnvakt för att hjälpa oss, vilket vi är oerhört tacksamma för. Vi skjutsade in dem vid 11 och hämtade dem strax efter 15. Att då mötas av glada barn som är sams, skrattar och har skoj är det bästa för mamma- och pappahjärtan:-) Vi avbröt arbetet tillfälligt mellan 16-18 för bad, så skönt. Temperaturen ute är ingen lek, vilket så klart gör att flyttarbetet blir ganska varmt, men vi älskar det.
Annars ska erkännas att energin igår gick upp och ner, oj vilka svackor inte minst jag (Lars) hade. Börjar närma oss ett stort delmål, vilket alltid är farligt. Huset nästan tomt och flytten gjord. Det innebär inte på något sätt att vi är klara, även om delar av hjärna vill tro det. Detta gör att energin pendlar något oerhört. Från högt tempo och effektivt jobb till att mer eller mindre gå in i väggen för att sedan vara tillbaka till glädje och energi igen. Upp och ner som en jojo under hela dagen. Hur som helst, när klockan närmade sig åtta på kvällen var det så dags att packa in madrasser, hund, katt och dessa härliga djurs tillbehör, nu var det alltså dags för själva flytten. Vi har läst och tagit emot massor av råd på hur man flyttar en katt, inte helt enkelt. E1 & E2 tar ett jätteansvar i detta och har nu tillbringat var enda sekund tillsammans med Tiger sen det att vi lämnade huset. Inlåsta i ett rum, vilket Tiger ska vara i några dygn nu för att han ska känna trygghet med sina saker har det tack och lov varit hur lugnt som helst. Inget gnäll, inget kissande inne utan lugnt och tryggt både sover och äter han, hoppas det fortgår så. Även Katching hittade lugn och ro väldigt snabbt. I skrivande stund ligger han på golvet bredvid Tina och sussar sött.
Som ni vet sedan tidigare så är huset under full renovering just nu. Det innebär att vi sover på golv, för tillfället sover barnen och katten i ett sovrum medan Tina, Lars och hunden sover i vardagsrummet. Vi kommer få hoppa runt under den närmaste tiden med hänsyn till hantverkarna, vi får helt enkelt sova där de inte ska var för dagen. Köksprylarna har vi nedpackade i lådor för att snabbt kunna flytta dem. Vi lever ett liv som nog närmast kan jämföras med campinglivet, hur kul som helst. Kom ihåg att jag skrev det nu, påminn mig gärna om en månad eller så, så får vi se hur kul jag tycker det är då…:-) Nu är det dags att ge sig ut på premiärmorgonrundan med Katching, hoppas ni får en härlig dag, det tänker i alla fall vi ha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s