Dags för etapp två

on

Nu vet ni hur vi fungerar, vi gör en plan och följer den. Huset är nu tomt så när som på en tv och städmaterial. Vi har under de senaste veckorna ganska slaviskt följt en uppsatt plan vilket mycket riktigt resulterade i att huset tömdes under lördagen. Det innebär att det är dags för etapp två, fast egentligen startar den i morgon måndag. Etapp två består av flyttstädning, här gäller det att jobba med motivationsbiten. Egentligen är det ju ganska lätt då det finns ett mycket tydligt slutdatum för det hela, gäller ändå att behålla disciplinen för att inte hamna i en stressig avslutning. Vi räknar med tre dagar/dygn. Det bör innebära att vi är klara under onsdagen. Vi har gjort en hel del redan, källaren är mer eller mindre klar så när som på tvättstugan. Även E1 & E2:s rum är klara. Dessutom känner vi att sovrum, storstuga, kontor och liknande ytor är ganska enkla, dammsugning av golv, väggar och tak, torkning av golvlister, garderober, dörrar och golv. Fönstren i huset gjordes av Dala Service i fredags så de är klara. Kvar då är egentligen badrum och kök med allt vad det innebär i form av toaletter, kylskåp, frys, ugnar, diskmaskin, och så klart även bakom och under nyss nämnda. Jag vet av erfarenhet att det tar sin tid men på tre dygn bör det gå. Vi har även lite utejobb kvar i form av att fylla på lite grus och kanske hinna köra en sväng med trimmern. Som jag skrev häromdagen, detta är en flytt precis som vilken annan som helst, varken mer eller mindre. Det som jag tycker är intressant är dock att det går att göra utan stress och press, kan lova att T och jag har skrattat och skojat under hela detta projekt, även om jag som sagt hade ett par dippar under fredagen.
Vår katt fortsätter att må bra, han sköter sig exemplariskt, inte minst tack vare underbara E1 & E2 som lägger ner sin själ i att han ska trivas och må bra, skönt att se deras empati för levande varelser. Även Katching verkar ha hittat sin plats. För övrigt gav sig E3 och T iväg till Malung för ett dygn rekreation igår, mycket smart gjort av dem (obs, inte ironi). Jag unnar verkligen T den pausen i allt slit hon lagt ner. Jag passade på att röja ur det sista i Ullvi samt att städa en del här på Pipis. Dagen avslutades sedan med lördagsmys och ett konstaterande att detta känns så bra. E1 kom till mig flera gånger under gårdagen och tackade för att vi flyttat in till Leksand. Han cyklade iväg på Baseball-träning och kände sig fri. Även E2 gick runt med ett leende och hängde ute med kompisar till halv tio igår kväll, de jobbar skift med katten. Det är så många små saker som liksom håller på att falla på plats. Bulls eye!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s