Tre saker som kunde ha slutat riktigt illa

on

Igår var det flyttstädning som gällde för hela slanten. 9 timmar effektivt arbete i köket för min del och lika många timmar på andra ställen i huset för Tina. Vi är inte klara men kom en bra bit på väg i alla fall. Tyckte nog att städning flöt på bra, dock med några mindre incidenter på vägen(kunde blivit katastrofala följder). Tro det eller ej, det var jag som stod för alla tre…
Det började med att jag pajade dammsugaren, inte någon större katastrof egentligen, det finns ju företag som lever på att tillverka och sälja dammsugare, de ska ju ha sitt de också. Värre var hur det gick till, funderar lite på hur illa det kunde ha gott. Ska förklara vad som hände. Efter ett antal timmar arbete med hink, svamp och trasa skulle jag dammsuga ur några lådor i ett skåp. Jag tog således av det vanliga munstycket och jobbade med enbart röret i stället. Jobbade relativt snabbt och intensivt. Ni vet, dammsög en låda, bytte låda, dammsög och så vidare. Det var under det här momentet som jag fick tilt. När jag dammsugit ur en av lådorna skickade min hjärna ut en signal till armen att det var dags att ”skölja ur trasan”, var på jag körde ner röret från dammsugaren rakt ner i skurhinken med vatten. Klunk, klunk, klunk sa dammsugaren och sög i sig en rejäl mängd med vatten under de få sekunder jag lät denna briljanta idé fortlöpa. Jag drog ur röret och stängde genast av dammsugaren. Jag är inte speciellt bra på elkunskap, men att blanda 220 v med vatten har jag förstått är klart obra. Hoppades att ingen större skada var skedd och öppnade maskinen, den var proppmätt kan man säga. Helt fullt med vatten där inne. Vi tog ett gemensamt beslut Tina, jag och dammsugaren, dennes tid var över. Ny dammsugare införskaffades under eftermiddagen. När Tina kom hem med den tyckte hon att mitt skämt om att den nog inte skulle användas i vatten var så där kul…;-) Tre sätt att se på det inträffade:
1. Fan vad klantigt, en dammsugare är dyr och det där får ses som ett jävla slarv…
2. Viken tur att det gick bra för Lars, kunde ju ha slutat riktigt illa…
3. Skoj, vi fick en ny dammsugare igår…
Gissa vilket alternativ jag väljer?
Som om inte detta var nog. Jag var iväg och hämtade E2 under eftermiddagen, hon hade varit på kalas hos en kompis. Blir nog en riktig festprisse av henne, kalaset varade i 27,5 timmar, det är som i mina glansdagar. På väg ut till Ullvi igen så var det dags. Precis framför bilen hoppade det ut en katt, jag tvärnitade så att saker flög omkring i bilen. Tiden stod stilla för några sekunder. Lättnaden var stor när det, efter vad som kändes hur lång tid som helst hoppade fram en katt framför bilen, den hade överlevt. Har ingen aning om jag rörde den med bilen. Stannade i alla fall för att se efter om jag kunde se den. Träffade då ägarna till katten som sett det hela och kunde lugna mig med att den såg pigg och kry ut, om än lite spak när den lommade iväg på deras tomt, skönt! Vill verkligen inte ha ett liv på mitt samvete. Det jag kan konstatera är att om jag suttit med telefonen i bilen hade jag aldrig lyckats stanna i tid=lärdom! Nu kommer vi till gårdagens tredje och sista incident. Här får ni skratta om ni vill, det gjorde i alla fall jag med lite distans. När jag efter kattmötet skulle sätta mig i bilen, lite skärrad och lättad attackerades jag av bildörren. På något jävla vis lyckades jag gå rakt in i kanten av dörren, med ansiktet, hårt och skoningslöst. Det svartnade, adrenalinet gjorde dock att jag satte mig i bilen, startade och körde iväg. Med blodet forsandes skulle det visa sig. Något i näsan sprack och blodet bokstavligen forsade ur näsan, både ur näsan och in i svalget. Efter bara en minut såg jag ut som den gamle fotbollshjälten Terry Butcher, om ni minns honom? Det var liksom bara att inse att den här dagen inte lämpade sig för några som helst utmaningar utöver det som måste göras.
Idag fortsätter operation städa huset med öm näsa men med ett bra humör.
Vi hörs!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s