Glädje, lättnad, sorg och allt som hör till

on

Jag skrev igår att onsdagen förhoppningsvis skulle innebära något som gör att jag kan skriva ett inlägg i glädjens tecken, det gör det också, men också en del andra känslor. Vi började dagen med en gemensam promenad Tina, Katching och jag. Alltså fick jag med mig henne, så skoj! Sedan bar det av till Ullvi för fortsatt städning inne plus en del fix utomhus. Strax före lunch var vi löjligt nära att vara klara men hade en tv kvar att bära ut samt gräsklippare och röjsåg som använts under dagen. I övrigt var allt klart. Fick lämna huset då för att göra en del ärenden i Leksand och Borlänge. Något som vi slagits av genomgående under arbetet med huset är att vi haft att göra med många riktigt bra firmor och personer. Det gläder mig att servicenivån ligger där den ligger hos många. Hade ett lite bitter inlägg på Facebook här om veckan då jag beklagade mig över just servicenivån hos några näringsidkare här i bygden, tack och lov har jag motbevisats av många sedan dess. Bra jobbat Leksand! Fick dock ett mindre utbrott igår. Vi håller på att flytta över vårt adsl-bredband hit i väntan på fiber. Vi använder Telia som jag upplever som mycket professionella. Tyvärr (måste jag säga) hade föregående fastighetsägare här Bredbandsbolaget som operatör, det kommer vi aldrig ha, speciellt efter gårdagens telefonsamtal och den service och välvilja, eller rättare sagt obefintliga välvilja de visat under ett par veckor. Att det ska behöva ta nästan en månad från det att tidigare kund ber dem att stänga ner linan omedelbart till det verkligen blir gjort är för mig en gåta. Att då också bli nonchalant och spydigt bemött i telefon gör mig galen. Jag kan dessutom lova att jag var väldigt trevlig fram till det att svaren jag fick var riktigt arroganta. På frågan, ”kan du förstå mig, jag drivet ett företag och jobbar hemifrån vilket gör att behovet av bra uppkoppling är nödvändigt, hur skulle din dag se ut om du inte hade internet på dagarna” fick jag svaret, ”det är bra, då får jag  gå hem tidigare”. Så svarar man inte Lars!
Skit i det, Telia löste problemet med en 4g lösning åt oss, bra jobbat!
Annars ägnades eftermiddagen bland annat åt att fixa lite inför Erics födelsedag på lördag, samt att jag äntligen lyckades bli klar med Tinas 40-års present (hon fyllde 41 i mars månad). resultatet av den kommer här på bloggen under helgen skulle jag tro. Under tiden vi for runt och fixade var snickarna här och isolerade taket på huset med isolering som sprutas in med en omvänd dammsugare kan man säga. Den hade också omvänt resultat mot en dammsugare, den spred gut damm i huset så det stod härliga till, men nu är det klart. Häftigt hur det genast blev ett annat klimat på övervåningen.
Kvällen kom och vid 20.30-tiden for vi tillbaka till Ullvi för att helt enkelt plocka med det sista och stänga huset. Hela familjen åkte med. Barnen sprang runt och hittade ett par sista bollar i buskarna, skrattade och stod i. Så var det då klart. Emma hade bestämt att hon ville låsa huset. Hon satte i nyckeln och precis då ändrades sinnesstämningen hos till att börja med E3 & E2. E3 grät förtvivlat och sa saker jag inte trodde en snart 7 år ung liten pojke inte hade i sitt ordförråd. ”Jag kommer att sakna vårt hus, det är så vackert” ”jag tycker mycket om mitt hus” och så vidare. En reaktion jag ändå tycker är härlig. Det hade nog varit jobbigare om de sagts att ”skönt, äntligen slipper vi detta”. Man får inte glömma att detta alltid kommer att vara en stor och viktig del av deras uppväxt. Efter en del gråt och tandagnisslan bar det av hem till Pips igen, glädjen infann sig snart igen och innan vi låg i sängen kändes det som att alla mådde prima.
Idag släpper vi allt med flytt och beger oss ut på en utflykt i stället, mer om den under morgondagen. Vi hörs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s