Alla charterfälllor som finns

on

Det syns liksom på de människor som väntar redan på Arlanda, att de är charterturister. Man förflyttas lite som boskap, alla med samma mål. På flyget är det altid någon som lite för högt vill berätta om några av de andra resorna den gjort, inte allt för sällan en pappa. När vi var där då och då, då minsann bodde vi på det märkvärdigaste hotellet som finns, blablabla…  Detta i fint ackompanjemang av barn som frågar om de är framme snart lite för ofta. När man sluter ögonen och tänker tillbaka är det samma ljud som omger en som tidigare liknande resor. Väl framme på flygplatsen står vi alla snällt och väntar på väskorna, i alla fall de flesta av oss, så klart är det någon person vars väska så klart är viktigare och märkvärdigare än våra andras som liksom stångar sig fram till bandet med en tydlig signal, när dennes väska väl kommer, infinner sig en känsla av ”så där då kan alla slappna av, nu har jag fått min väska”. Det roliga är att vi alla ska med samma bussar så att ha bråttom hjälper föga. När vi går mot utgången möts vi upp av en typisk reseledare, en väldigt hurtig och glad person som vill oss väl och som snällt berättar vilket bussnummer vi ska gå till, vilket vi så klart gör. På bussen får vi sedan information om väder, solens styrka, utflykter och att vi så klart kan nå någon av reseledarna när vi vill. Framme på hotellet pratar alla i receptionen svenska, på rstaurangerna lika så, i butikerna säljs allt från Kalles kaviar till svenskt kaffe och Marabouchoklad. Vi behöver aldrig känna oss vilse… Restauranger förrätten, 95 % av alla måltider äts i samma restaurang, den på hotellet. I vårt fall har vi ett inclusive-paket där nästan alla måltider ingår.
På morgonen pågår det traditionsenliga solstolsrallyt, det gäller att få sin favoritplats, eller hur? Risken är annars att man kan komma bort emot 10 meter från poolkanten! Detta i kombination med killar i trekvartsschorts men sandaler och strumpor, föräldrar som ber sina barn vara i ”rätt” del av poolen så de kan sippra på sin öl utan att resa sig när de ska ha ”koll på barnen” och alla de personer som ska berätta att de normalt sett åker till finare ställen men att det här får duga den här gången. Allt det där som gör charter till charter ni vet. Allt det finns även här. Och jag kan inte annat än säga att jag älskar det, det är helt underbart. Inte skäms jag för att säga det heller. För oss är det här semester på riktigt, det finns inget övrigt att önska just nu. Och alla ni som säger att det är trist med mat i samma restaurang varje dag, att maten blir för lika, kan inte ni skriva ner vad ni äter hemma under en månad, för oss innebär det här i alla fall inte mer ensidig kost än hemma.
Jag tycker man kan jämföra det lite med julbord och hembränt. Ingen tycker om det och ingen vill ha det, ändå finns det en stor marknad, konstigt… Nej säg som det är i stället. Jag älskar charter och julbord, när det gäller hembränt säger jag dock pass.

Att inte alla gillar charter kan jag förstå, men ni som gör det, erkänn istället för att be om ursäkt. Du blir inte en finare människa för att du reser märkvärdigare, eller?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s