Ok, beslutet är taget

on

Livet består av prioriteringar, det vet vi sedan tidigare. För ett år sedan bestämde Tina och jag oss för att prioritera en häftig utmaning, vi skulle tillsammans göra en Ironman. När det beslutet togs hade vi en tanke på hur resan dit skulle vara. Det blir dock inte alltid som man tänkt sig. Inte för att det inte gått, mer för att vi känt att vi behövt prioritera annorlunda mot vad vi från början tänkte. Vi har båda också dragits med olika små skadeproblem, i Tinas fall framförallt ett löparknä samt att hon har stora problem med löparmage och framfall. I ursprungsplanen fanns heller inte flytt och renovering med. Man kan helt enkelt säga att vi inte alls har förberett oss som vi från början tänkt. Vi har vacklat mellan ska vi skita i det, och klart att vi tetsar, fram och tillbaka. Med tanke på att vi under sommaren tog ett gemensamt beslut att lägga all tid vi hade över från flytt och saker som hade med den att göra på barnen så har vi helt enkelt prioriterat bort förberedelserna. Träningen har varit sporadisk och inte alls ofta med tanke på Ironman nästa lördag. De sista dagarna har vi räknat och funderat lite, på om det alls är möjligt för oss att klara det. Jag har väsentligt mindre än 10 procent av träningsmängden jag hade inför Ironman 2013, det är så klart inte optimalt, alls!

Samtidigt är vi som vi är, med allt vad det innebär. Det har nu tagit oss fram till ett beslut. Beslutet är att vi båda kommer att stå på startlinjen nästa lördag, med målet att korsa mållinjen inom de 16 timmar vi har på oss, varken mer eller mindre. Vi ska testa men lovar samtidigt att vara rädd om oss, vi tänker inte gå i mål till vilket pris som helst. Vi kommer att tänka på hälsan i första hand. 3,8 km simning i havet, 18 mil på cykel och ett fullt Marathon, 42 km löpning snyter man inte ur sig hur som helst.

Galet, dumdristigt eller bara lite småtokigt kan man ju fundera på. För oss känns det just nu som rätt beslut. Att vi inte är mer förberedda beror på oss själva, vi skyller inte på något eller någon. Jag kan samtidigt som jag bannar mig själv för att jag satt mig i den här situationen känna mig stolt och nöjd. Jag ångrar ingenting med tanke på vad jag valt istället. Livet har olika skeden. Jag hävdar fortfarande att man kan göra vad man vill om man vill tillräckligt mycket, och i det här fallet är det just det som är grejen, vi vill men inte till vilket pris som helst.

IMG_2230
Vi testar i alla fall…

3 kommentarer Lägg till

 1. Patrik N skriver:

  Nyfiken på: Varför vill ni göra en Ironman med dåliga förberedelser, vilken är poängen och vad förväntar ni er att deltagandet ska leda till?

  Gilla

  1. erlmanblog skriver:

   Det är en bra och relevant fråga. I det här fallet handlar det mest om att se om den grund man har räcker om man disponerar loppet efter sina förutsättningar för dagen. Vi har båda gjort uthållighetsutmaningar förr och vet vad det innebär. Håller helt med dig (om jag läser rätt mellan raderna) om att man ska vara förberedd för det man ger sig in i. Nu är frågan om grunden räcker till något som det här. Vid anmälningstillfället var målet ett annat. Som sagt, inte målgång till vilket pris som helst. Mvh Lars

   Gilla

 2. debattgranskaren skriver:

  Tack för svar, Lars!

  Tanken är inte alls att på något sätt ”peka finger” åt er eller att göra poängteranden från sargkanten om att man ska vara förberedd när man ska göra något. Jag är nästintill allergisk mot att säga till andra hur de ska eller inte ska göra. Bakgrunden till min fråga är att jag själv är anmäld till ett tufft evenemang som jag inte tränat tillräckligt inför och därför valt att avstå ifrån. Det beslutet, märkte jag när jag fattade det, för mig är svårare än att genomföra utmaningen med en ny målsättning som att tex bara klara av den istället för att klara av den på ett bra sätt.

  Lycka till med ert lopp!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s