Smekmånaden är över 

on

Att flytta gick bra visst var det slitit och tufft ”no snack about it”. Vi löste det och hade en given tanke med allt vi gjorde i stort sett. Resan till värmen var också med i planen eftersom det var något vi behövde, bara slappa och ladda kroppen med ny energi och positiva tankar tillsammans. Nu är vi då åter i ”verkligheten” igen och här är planen inte lika tydlig eller genomtänkt det gick liksom inte att göra en plan innan man visste vilka förutsättningar som fanns. Nu sitter vi i ett hus där det inte finns så mycket av det vi är vana att ha; varmt vatten, värme, ingen dörr att stänga på toaletten (gör man det så låses man inne, läs Tina), tvättmaskin, få ytor att laga mat eller fixa ngt ätbart vid allt kräver en minutiös planering för att få ihop. Bara att slå ut pastavattnet kräver att ingen är på toaletten för det är i handfatet vid toaletten som detta måste ske finns ingen annan plats. Ska villigt erkänna att i detta så börjar vi vuxna våra jobb idag måndag efter all ledighet (L har jobbat en del under sommaren också, men inte jag) och det kräver att vi är redo för det och slår på skallen på ”on” och utför vårt jobb….. Att göra en plan är därför inte lika lätt som innan och planen blir då lite mer att man varje timme löser det som krävs och fixar en del saker framåt för att inte sitta helt i skiten. Jag vill ju tro att för varje dag vi fixar och löser så blir det bättre även om man inte kanske ser det så vill jag verkligen tro det. Vet att det är enligt många ett riktigt feltänkt, att tro att lyckan finns längre fram ”om jag bara fick …” Men kan inte tänka på ngt annat sätt, I alla fall inte nu. Vet att när vi träffar el-mannen och rör-mannen idag samt mattläggare så kommer det kanske innebära att vi får varmt vatten inom ett dygn, en tidsplan när värmen slås igång i kåken, ett rum som får ett färdigt golv = bättre för alla att gå på samt mindre smuts. Matfrågan kommer vara med oss till mitten av september typ (det är då köket levereras) 
Barnen är tappra och förstår läget även om det är lite svårt för dem att greppa det. Vi skickar (något de vill själva såklart) E2&E3 till Malung denna vecka så att de får några dagar med mys och skratt innan skolan drar igång. E1 vill vara hemma för att spela/träna baseball men en 14-åring kan leva på liten yta rätt spartanskt om den behöver på ett helt annat sätt än en 7-åring. Tiger lever livet ute men oj vilka skrik det är mellan honom och grannkatten…. Hoppas att de har gjort upp snart för vill inte höra deras fräsande och skrik mer (det är hjärtskärande). Katching har svårt att acceptera att vi sover nere just nu, han är rädd för att gå i trappor som är öppna. Det är positivt för framtiden att han inte går ner eller upp men just nu…. Oj oj vad galet det blir men om några veckor kanske vi har ett sovrum på mittenvåningen och han kan lugnt sova där, ca 15 arbetsdagar kvar .. kanske.

Om några timmar börjar jobbet som sagt och jag hoppas att det blir en bra start, behöver det för att kunna tugga igång. Det bästa blir att jag kan cykla dit. På tal om cykel… E1&jag cyklade Leksandsrundan 130 igår, helt galet och tufft men skoj att få göra detta tillsammans med sin son. (Uppladdningen var inte den bästa dock) Vilken kille han är, sååå underbar!! Kvällen avslutades med kortspel och glada skratt, precis som det ska vara.

Tiger myser
Tiger och Hugo
kortspel i jacka för att inte frysa
här kokar vi ägg idag
här brygger vi kaffe idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s