Vi är så bortskämda och jag älskar det!

on

Renoveringen i huset fortgår. Det skruvas, gipsas, spacklas, dras el och ventilation så det sprutar ur öronen. Huset är fortfarande ett enda stort kaos, även om vi nu börjar skönja ett resultat som vi längtat så efter. Och även om det går framåt så är vi fortfarande utan el på två av tre våningar, utan värme på alla våningar, vi har ett fungerande badrum som också fungerar som diskrum. I källaren har vi två rum som är relativt färdiga, barnen och katten bor i det ena och Tina och jag i det andra, tillsammans med Katching så klart. Tinas och mitt rum är det rum som sedan ska användas som kontor av oss båda. Det är redan möblerat som ett kontor men fungerar också som sovrum, kök, vardagsrum och matplats. Att laga mat är ett projekt som vi så långt det är möjligt avstår ifrån, det är nog struligt att få till fil och smörgås kan jag lova. Det är i just dessa lägen som det är så grymt skönt att bli bortskämd. Denna helg började med att våra goa granna Hurtig Halvarsson kom förbi med en nyckel till deras hus i torsdags, vi åker bort med husvagnen från fredag till söndag, använd vårt hus om ni vill… TACK för det, det är så otroligt skönt att kunna gå in och sätta sig vid ett köksbord, sätta sig i en soffa och kanske till och med se lite på tv. Som om inte det vore nog så kom dessutom svärmor och svärfar förbi på lördagen med matlådor. Korv Stroganoff, pannkaka och något mer som jag inte riktigt fått kläm på ännu. Så härligt, vi såg då framför oss att vi kanske kan få till en vecka med riktig mat. Men inte heller här var det nog. Under söndagsförmiddagen var Tina och jag ute i trädgården och klippte gräs, trimmade gräs och grävde ett kabeldike för fiberanslutning. Telefonen ringde, det var min syster som frågade om vi var hemma, de ville komma förbi och visa något. Efter dryga halvtimmen kom det en röd, sportig bil brummande på gatan. Min systerson hade skaffat bil, en riktigt cool sådan, och nu förstod jag vad de ville komma och visa, trodde jag. Men grejen var den att det nog inte var den de kom för i första hand, nej de kom med 10 matlådor!!! 10 måltider som jag kan lova att vi kommer att få nytta av.
Alltså, att få den hjälp och omtanke som vi får från så många håll är helt otroligt. Vi känner en sån enorm tacksamhet och lycka i detta. Att världen består av människor med sådan godhet gör att man bara ler. Att veta att vi har lagad mat under hela den kommande veckan kan låta som något man kan ta för givet, men det kan vi inte, inte i den här situationen i alla fall. Det är fler än en dag den senaste vecka i alla fall jag levt på limpmackor och filmjölk. Gott men inte så bra i det långa loppet. Det finns så klart bra saker med detta också. Till exempel så får man en större förståelse och empati för alla de människor som faktiskt inte får mat av helt andra, mycket, mycket värre orsaker och omständigheter. Av den anledningen känns det förmätet att låta gnällig över hur vi just nu har det, fast å andra sidan skulle jag ju ljuga om jag sa att det inte påverkar oss.
Stort tack till er alla som på olika sätt hjälpt och hjälper oss. Det uppskattas, jag lovar.
IMG_2366

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s